Zagreb

Zagreb je srednjoeuropski grad bogatog kulturnog nasljeđa, prirodne ljepote i modernog stila života; grad koji priča jedinstvenu priču, zanimljivu svakom posjetitelju. Mnoge povijesne zgrade, živopisna arhitektura, prekrasni parkovi u središtu grada te mnoštvo zelenila osiguravaju jedinstveno iskustvo u okružju koje ostavljaju svakog posjetitelja grada bez daha. Zahvaljujući ljubaznim domaćinima, otkrivanje Zagreba i njegovih atrakcija predstavlja istinsko zadovoljstvo.

 

Zagreb je najnovija zvijezda na turističkoj mapi Europe, središte je hrvatskog poslovnog, kulturnog i političkog života. Povijest Zagreba odiše iz njegove arhitekture, brojnih spomenika, muzeja i galerija, te kroz niz kulturnih događanja. Zagrebačka kulturna scena se ponosi s 19 kazališta, 24 muzeja te 654 galerije. Razgledi grada temelje se na brojnim programima za obilazak i istraživanje središta grada, Gornjeg grada i Kaptola te katedrale, kao i na razgledima biciklom do Jaruna ili Bundeka te Maksimira. Osim navedenih atrakcija, Zagreb ima i uzbudljiv noćni život, mnoštvo cafea i terasa na kojima ljubitelji kave uživaju u bogatoj ponudi ovih napitaka. Popularni cafe barovi i trgovine globalno poznatih i popularnih brandova nalaze se u središtu Zagreba, oko središnjeg gradskog trga, Trga bana Josipa Jelačića te u shopping centrima diljem grada.

 

HUP - ZAGREB d.d. hoteli nalaze se na prestižnim gradskim lokacijama, u središtu grada, u blizini svih atrakcija, restorana i barova, kao i u blizini glavnih ureda brojnih domaćih i stranih kompanija. Svi hoteli imaju parkirališta za svoje goste te su vrlo dobro prometno povezani sa svim sredstvima javnog prijevoza.